عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»؛

وزیر اقتصاد بابت تسامح در اخذ مالیات خودروهای لوکس پاسخگو باشد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر عادلانه‌بودن پیشنهاد ۲ برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران تا ۲۴ میلیون تومان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: به مالیات خودرو‌های لوکس، مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات خانه‌های خالی، ورود می‎‌کنیم، وزیر اقتصاد را در این‌باره به کمیسیون برنامه و بودجه دعوت خواهیم کرد و از وی توضیح می‌خواهیم. 
وزیر اقتصاد بابت تسامح در اخذ مالیات خودروهای لوکس پاسخگو باشد
کد خبر:۴۵۳۸

عباس قدرتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر، درباره تعیین‌تکلیف سقف معافیت مالیاتی کارگران و کارمندان و پیشنهاد وزیر اقتصاد برای دو برابر شدن آن اظهار داشت: این پیشنهاد کارشناسی‌ شده است و از حقوق کارگران و کارمندان دفاع می‌کند.

به گفته وی یک سرمایه‌گذار که روزی چند صد میلیارد تومان سود می‌کند، مالیات محدودی می‌دهد اما اکنون کارمندی که ۲۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرید، باید مالیات زیادی بدهد که عدالت نیست و این پیشنهاد وزیر اقتصاد در راستای عدالت است.

 

به گزارش اقتصاد معاصر، ۱۵ مهر ۱۴۰۳ بود که عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد، پیشنهاد ۲ برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران در بودجه ۱۴۰۴ را مطرح کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «در راستای تاکیدات رئیس جمهور محترم مبنی بر حمایت از حقوق بگیران و ایجاد عدالت مالیاتی⁩ وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد دو برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران نسبت به سال جاری، یعنی تا ۲۴ میلیون تومان را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ ارائه کرد.»

 

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که مالیات بر عایدی سرمایه (CJT) چه زمانی در صحن پارلمان بررسی خواهد شد؟ اظهار داشت: این مورد تاکنون در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دوازدهم بررسی نشده است. سال‌ها است که این مساله مالیات به طور کلی مطرح بوده و در قانون برنامه و بودجه نیز دیده شده است. 

وی افزود: مثلا در مورد مالیات بر خانه‌های خالی، دولت مدت زمان طولانی به دنبال این بود که یک اطلاعات دقیق (پایگاه داده) در این زمینه داشته باشد. شخصی که ۱۰۰ خانه خریده و به شکل بلااستفاده نگه داشته است موجب کمبود خانه برای مستاجران و گران شدن خانه برای آنها می‌شود.

قدرتی در مورد اطلاعات خانه‌های خالی (پایگاه داده‌ها) نیز تصریح کرد: اخیرا از سازمان امور مالیاتی در ارتباط با پایگاه داده‌های این مساله، سوال پرسیدم و پاسخ داده شد که حدودا تکمیل شده است.

وی درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی و خودرو‌های لوکس گفت: خودرو‌های لوکس را به راحتی می‌توان شناخت؛ اگر قیمت خودرویی از عدد مشخص شده فراتر رود، صاحب آن باید مالیات بدهد و در صورتی که مالیات پرداخت نشود، در اولین پلیس راه توقیف خواهد شد، اما قاعده خانه‌های خالی این‌گونه نیست. 

این نماینده مجلس در پاسخ به این گفته که طبق ادعای دیوان محاسبات از 90 درصد مالکان خودرو‌های لوکس مالیات اخد نشده است، تصریح کرد: به هر سه مساله مالیات خودرو‌های لوکس، مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات خانه‌های خالی، حتما ورود می‎‌کنیم، وزیر اقتصاد را در این‌باره به کمیسیون برنامه و بودجه دعوت خواهیم کرد و از وی توضیح می‌خواهیم. 

وی در مورد احتمال قصور و تعلل متولیان در اخذ مالیات از خودروهای لوکس عنوان کرد: بنده کسی را مقصر نمی‌دانم. خلاءهایی وجود دارد که باید به سرعت رفع شود.

ارسال نظرات